Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiol fehér mártásban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • só
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • étolaj
  • 0,5 liter tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 doboz tejföl (kis doboz)
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Közben egy serpenyőben étolajon zsemlemorzsát pirítunk, amíg aranysárga nem lesz. A megfőtt karfiolokat kivajazott jénai tálba tesszük, és rászórjuk a pirított zsemlemorzsát.

Egy lábosba tejet teszünk, hozzáadjuk a lisztet, és lassú tűzön habverővel csomómentesre keverjük, amíg sűrű mártást nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, megsózzuk, és egy kis borsot adunk hozzá. Az így elkészített mártást a karfiolra öntjük.

A tetejére reszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/husmentes/karfiol-feher-martasban/