Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Karfiolos pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg karfiolrózsa (mirelit) 10 dkg reszelt parmezán sajt 2 dl tejszín 3 tojás ízlés szerint só fehér bors 2 evőkanál aprított metélőhagyma 1 kis csokor petrezselyem aprított szerecsendió A tésztához: 18 dkg liszt 8 dkg vaj kevés só 2 evőkanál tejföl A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: A tészta hozzávalóit géppel bedagasztjuk, majd hűtőbe […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg karfiolrózsa (mirelit)
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 tojás
  • ízlés szerint só
  • fehér bors
  • 2 evőkanál aprított metélőhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • aprított szerecsendió

A tésztához:

  • 18 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • kevés só
  • 2 evőkanál tejföl

A kenéshez:

  • 1 tojássárgája


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit géppel bedagasztjuk, majd hűtőbe tesszük 20 percre.

A tejszínbe beleütjük a tojásokat, és habverővel jól elkeverjük.

A sót, szerecsendiót, és borsot is belevegyítjük, majd a parmezánt, és az apróra vágott zöld fűszereket. A tésztát kinyújtjuk a forma nagyságára mérve, majd kibéleljük vele a piteformát (22 cm), villával megszurkáljuk, és a széleit eligazítjuk, hogy egyforma vastagságú legyen.

A maradék tésztából levélformákat alkotunk, és a széleit díszítjük vele. A végén lekenjük tojássárgájával. 200 fokon 8 perc alatt elősütjük. Ezután a karfiolrózsákat még fagyosan a pitébe rakjuk, és a tejszínes öntettel leöntjük.

Visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is