Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Kekszmorzsában sült hagymakarikák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 nagyobb fej vöröshagyma só Bundázáshoz: 3 púpos ek liszt a forgatáshoz 1 nagyobb tojás 3 púpos ek tejföl 0,5 kk só 1 nagy csipet őrölt bors 1 csapott ek liszt a masszába 1 csésze zsemlemorzsa (2,5 dl) 10 dkg sós kréker 4 dl olaj a sütéshez Elkészítése: A vöröshagymákat megpucoljuk és kb. 1 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.02.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb fej vöröshagyma

Bundázáshoz:

  • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
  • 1 nagyobb tojás
  • 3 púpos ek tejföl
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 csapott ek liszt a masszába
  • 1 csésze zsemlemorzsa (2,5 dl)
  • 10 dkg sós kréker
  • 4 dl olaj a sütéshez


Elkészítése:

A vöröshagymákat megpucoljuk és kb. 1 cm széles karikákra vágjuk. A karikákat további rétegekre bontjuk. Megsózzuk és kis időre félretesszük.

3 tálat készítünk elő. Az elsőbe lisztet teszünk, a másodikban a tojást a tejföllel, sóval, borssal és 1 ek liszttel simára keverjük.

A kekszet mozsárban összetörjük, és elkeverjük a zsemlemorzsával.

A hagymakarikákat először lisztbe forgatjuk, majd a tejfölös tojása, végül pedig a zsemlemorzsába.

Forró, bő olajban szép barnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

[box style=”info”]Néha marad egy kevés ropi vagy keksz, amit már nem csipegetnek el a gyerekek és csak ide-oda tologatjuk a szekrényben. Most is volt egy kevés sós kréker egy kis zacskóban egy fiók mélyén. Gondolkodtam, mit is kezdjek vele. Belecsempésztem egy kis rántott hagyma bundájába. Finom, ropogós lett tőle. Egy kis fokhagymás-tejfölös mártogatóssal is remek önálló fogás, de kiváló egy főzelék feltétjeként vagy egyszerűen csak kiegészítőként egy kis sült hús mellé.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is