Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelbimbó hagymával, baconnel és tükörtojással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg kelbimbó
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg bacon
  • só
  • őrölt színes bors
  • 1 dl víz
  • 0,5 citrom leve
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg sajt

Elkészítése

A kelbimbó vastag, fás részét vágjuk le. A külső leveleit szedjük le, majd vágjuk félbe. A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk fel kissé vastagabb szeletekre. A bacont vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy serpenyőbe tegyük bele a felkockázott bacont, adjuk hozzá az olívaolajat, majd süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, hevítsük fel, majd tegyük bele a felszeletelt hagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.

Ezután adjuk hozzá a félbevágott kelbimbót, facsarjuk rá a citromlevet, öntsük fel a vízzel, majd a serpenyőt résnyire lefedve, pároljuk puhára (közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána).

Amikor a kelbimbó puhára párolódott, tegyük rá a tojásokat, majd addig süssük, míg a tojás ízlésünk szerint megsül.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/kelbimbo-hagymaval-baconnel-es-tukortojassal/