Hozzávalók:
- 70 dkg széles csíkokra vágott kelkáposzta
- 20 dkg puha felvágott (nálam sonkás szalámi) apró kockára vágva
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors és őrölt kömény ízlés szerint
- 4 tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítése:
A kelkáposztát sós vízben majdnem puhára főzzük. Kicsit maradjon roppanós, majd kihűtjük.
A felvágottat összekeverjük a reszelt sajttal, ízesítjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, zsemlemorzsát és a kihűlt kelkáposztát. 20 percet hagyjuk állni.
A masszából kis golyókat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
Hasábburgonyával, tartármártással nagyon finom ebéd lesz belőle.