Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis sajtgolyó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
  • 1 tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál só
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 0,5 kávéskanál házi fokhagymakrém (helyette 2 gerezd fokhagyma zúzva)
  • 15 dkg finomliszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése

A megtisztított krumplit apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és még forrón áttörjük.

Míg picit hűl, addig lereszeljük a sajtot, kimérjük a lisztet és egy tálba szórjuk a zsemlemorzsát.

A krumplit ízesítjük sóval, szerecsendióval, fokhagymakrémmel (zúzott fokhagymával), majd hozzáadjuk a tojást. Simára keverjük, majd a reszelt sajtot is beleszórjuk. Végül a lisztet kanalanként hozzáadjuk és jól kikeverjük. Kézzel diónyi darabokat tépünk a tésztából, majd golyókat formálunk belőle és megforgatjuk a zsemlemorzsában.

Bő olajat forrósítunk, majd pár perc alatt közepes lángon világos barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Ízlés szerint keverhetünk a masszába zöldfűszereket is.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/krumplis-sajtgolyo/