Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Kukorica fasírt kapros joghurttal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kukorica fasírt könnyű és egyszerű vegetáriánus fogás, amelyet friss kapros joghurtos öntettel tálalunk. Tökéletes választás ebédre vagy vacsorára, akár körettel, akár önállóan fogyasztva. A ropogós fasírtok és a friss joghurtos szósz remekül kiegészítik egymást.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.09.22.

Hozzávalók:

Öntethez

Elkészítése

Fasírt elkészítése

A répát meghámozzuk, megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, az apró kockákra vágott lila hagymát, a reszelt répát, az aprított petrezselymet, a főtt rizst, a tojást, valamint sót, borsot és egy kevés szerecsendiót.

Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd 12 egyforma gombócot formázunk belőle. A gombócokat forró olajban, közepes lángon mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük.

Kapros joghurt

Amíg sülnek a fasírtok, a joghurtba keverjük a finomra vágott kaprot és egy csipet sót. Jól elkeverjük, majd a frissen kisült fasírtok mellé kínáljuk.

Tipp

A kapros joghurtba egy kevés fokhagymát vagy citromlevet is keverhetünk, így még frissebb ízt kapunk. A fasírtokat kínálhatjuk salátával vagy akár pitában is, gyors vacsoraalternatívaként.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is