Elkészítése
Fasírt elkészítése
A répát meghámozzuk, megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, az apró kockákra vágott lila hagymát, a reszelt répát, az aprított petrezselymet, a főtt rizst, a tojást, valamint sót, borsot és egy kevés szerecsendiót.
Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd 12 egyforma gombócot formázunk belőle. A gombócokat forró olajban, közepes lángon mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük.
Kapros joghurt
Amíg sülnek a fasírtok, a joghurtba keverjük a finomra vágott kaprot és egy csipet sót. Jól elkeverjük, majd a frissen kisült fasírtok mellé kínáljuk.
Tipp
A kapros joghurtba egy kevés fokhagymát vagy citromlevet is keverhetünk, így még frissebb ízt kapunk. A fasírtokat kínálhatjuk salátával vagy akár pitában is, gyors vacsoraalternatívaként.
