Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kukorica fasírt kapros joghurttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1 doboz kukorica konzerv (330 g)
  • 0,5 fej lilahagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 3 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál főtt rizs
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj (a sütéshez )

Öntethez

  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál kapor
  • joghurt

Elkészítése

Fasírt elkészítése

A répát meghámozzuk, megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, az apró kockákra vágott lila hagymát, a reszelt répát, az aprított petrezselymet, a főtt rizst, a tojást, valamint sót, borsot és egy kevés szerecsendiót.

Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd 12 egyforma gombócot formázunk belőle. A gombócokat forró olajban, közepes lángon mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük.

Kapros joghurt

Amíg sülnek a fasírtok, a joghurtba keverjük a finomra vágott kaprot és egy csipet sót. Jól elkeverjük, majd a frissen kisült fasírtok mellé kínáljuk.

Tipp

A kapros joghurtba egy kevés fokhagymát vagy citromlevet is keverhetünk, így még frissebb ízt kapunk. A fasírtokat kínálhatjuk salátával vagy akár pitában is, gyors vacsoraalternatívaként.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/kukorica-fasirt-kapros-joghurttal/