Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Laskagomba paprikás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg laskagomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 2 db tv paprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • étolaj

Elkészítése

Előkészítésként a gombáról levágjuk a keményebb tönk részt, alaposan megmossuk, majd vastagabb csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját, és a paprikákkal együtt felkockázzuk.

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és kb. 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a pirospaprikával. Az egészet 20-25 percig pároljuk, szükség esetén kevés vizet öntünk hozzá.

A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd a gombához adjuk, hogy besűrűsödjön. Amikor felforrt, levesszük a tűzről.

Galuskával vagy főtt tésztával, például szarvacska- vagy orsótésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/laskagomba-paprikas/