Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós darált hússal és rizzsel töltött patisszon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 darab patisszon

A töltelékhez

  • 25 dkg darált hús
  • 2 darab paprika
  • 2 darab paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg rizs
  • kevés zsír
  • pirospaprika
  • olaj
  • só
  • bors

A tetejére

  • kevés reszelt sajt

Elkészítése

Egy serpenyőben felolvasztunk egy kis zsírt és megfonnyasztjuk rajta a hámozott és apróra vágott hagymát. Ízesítjük sóval, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.

Belerakjuk a megmosott, kicsumázott és feldarabolt paprikát, paradicsomot és addig pirítjuk, amíg kissé összeesnek a zöldségek. Belerakjuk a darált húst, felöntjük vízzel és megborsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk.

Míg párolódik sós vízben megfőzzük a rizst.

Előkészítjük a patisszonokat: megmossuk, megpucoljuk, majd a magházukat kanállal kiszedjük és megsózzuk.

Az elkészült főtt rizsből rakunk egy sornyit a patisszonokba, majd erre halmozunk jó sok lecsós-darált húst. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Kiolajozott tepsibe rakjuk a patisszonokat, alufóliával lefedjük és 1/2 órára berakjuk a sütőbe.

1/2 óra leteltével szórunk rá reszelt sajtot és most már fólia nélkül visszarakjuk még 1/2 órára, míg a sajt szépen rásül.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/lecsos-daralt-hussal-es-rizzsel-toltott-patisszon/