Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Zöldséges ételek

Legyező krumpli gazdagon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 nagyobb krumpli 1 nagy fej lila hagyma 1 kis szál cserkész kolbász kb. 6 dkg húsos szalonna 1 nagyobb zöldpaprika 2 ek olaj 0,5 kk só 1 nagy csipet őrölt bors 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma) 2-3 dkg reszelt sajt Elkészítése: A sütőt előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A héjas […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.11.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb krumpli
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 kis szál cserkész kolbász
  • kb. 6 dkg húsos szalonna
  • 1 nagyobb zöldpaprika
  • 2 ek olaj
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
  • 2-3 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A héjas krumplikat alaposan megtisztítjuk, szivaccsal átdörzsöljük. Egy éles késsel kb. 2-3 mm vékonyan bevagdossuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen az aljánál. Erre jó módszer, ha egy evőkanálba állítjuk, így nem fut túl a kés.

Az előkészített tepsibe fektetjük a krumplikat.

Az olajat simára keverjük a fűszerekkel, és egy ecset segítségével lekenjük a bevágott krumplikat úgy, hogy a nyílásokba is jusson belőle.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 30 percig sütjük. (Lefedni nem szükséges.)

Ez idő alatt a tölteléket előkészítjük.

A paprikát és a lila hagymát megtisztítjuk, előbbit félkarikára, utóbbit nagyobb darabokra vágjuk.
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát vékonyra csíkozzuk.

Ha már puha a krumpli, akkor kivesszük a sütőből, és egy kis kés segítségével a vágatokba dugdossuk a kolbászt, a szalonnát, a paprikát és a lila hagymát.

Meghintjük sajttal, és visszarakjuk egy rövid időre, míg a sajt megolvad rajta. Ez kb 3-4 perc.

[box style=”info”]A világhálón már több alkalommal belebotlottam ebbe a finomságba. Most végre én is elkészítettem. Nagyon tartalmas, laktató fogás. Igazi maradékmentő finomság, hisz bármilyen szalámi, felvágott, kolbász, szalonna darabka felhasználható a töltéséhez. Ezzel a sütéssel a krumpli szaftos, egyáltalán nem száraz. A sajt nélkül is egy remek ebéd, vagy vacsora lesz belőle.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is