Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini (60 dkg)
- 1 tojás
- 2 zsemle
- 2 csapott ek finomliszt
- 4 g zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- 2 közepes lilahagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és pár percet állni hagyjuk.
A zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a kifacsart cukkinihez.
Beletesszük a lisztet, zsemlemorzsát, tojást, fűszerpaprikát, fokhagymát, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, belehempergetjük zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük.

