Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Lilakáposzta fasírt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lilakáposztát apróra vágjuk vagy lereszeljük, majd megsózzuk (kb. 1 evőkanál sóval). Alaposan összekeverjük, és 1 órát pihentetjük, hogy levet eresszen. Az idő letelte után kinyomkodjuk a káposztát, és a levét félretesszük. A káposztához fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát adunk, majd hozzákeverjük a fűszereket, lisztet, és a tojást. Az egészet alaposan összedolgozzuk, amíg a massza össze nem […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A lilakáposztát apróra vágjuk vagy lereszeljük, majd megsózzuk (kb. 1 evőkanál sóval). Alaposan összekeverjük, és 1 órát pihentetjük, hogy levet eresszen. Az idő letelte után kinyomkodjuk a káposztát, és a levét félretesszük.

A káposztához fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát adunk, majd hozzákeverjük a fűszereket, lisztet, és a tojást. Az egészet alaposan összedolgozzuk, amíg a massza össze nem áll (ha a tenyerünkben összeszorítunk egy adagot, és az egyben marad, akkor jó). Enyhén nedves kézzel evőkanálnyi adagokból gombócokat formálunk, majd megforgatjuk őket zsemlemorzsában.

Serpenyőben közepes lángon melegítünk olajat, körülbelül 1,5-2 cm magasan. Egy csipet zsemlemorzsával ellenőrizzük, hogy elég forró-e az olaj (ha a morzsa sercegve sül, megfelelő az olaj hőmérséklete). A pogácsákat aranybarnára sütjük, figyelve arra, hogy az olaj ne hűljön ki túlságosan. Ha lehűlne, várjunk egy kicsit a következő adag sütése előtt.

Tálaláskor a pogácsákat burgonyapürével kínáljuk, amelybe a tejföl helyett a félretett káposztalevet keverjük, hogy sós és ízletes legyen. Adjunk hozzá kevés vajat és reszelt sajtot is, hogy még krémesebb legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is