Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lilakáposzta fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg lilakáposzta
  • 8 dkg finomliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 6 szem borókabogyó
  • 1 db tojás
  • bors
  • só
  • 1 marék zsemlemorzsa
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A lilakáposztát apróra vágjuk vagy lereszeljük, majd megsózzuk (kb. 1 evőkanál sóval). Alaposan összekeverjük, és 1 órát pihentetjük, hogy levet eresszen. Az idő letelte után kinyomkodjuk a káposztát, és a levét félretesszük.

A káposztához fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát adunk, majd hozzákeverjük a fűszereket, lisztet, és a tojást. Az egészet alaposan összedolgozzuk, amíg a massza össze nem áll (ha a tenyerünkben összeszorítunk egy adagot, és az egyben marad, akkor jó). Enyhén nedves kézzel evőkanálnyi adagokból gombócokat formálunk, majd megforgatjuk őket zsemlemorzsában.

Serpenyőben közepes lángon melegítünk olajat, körülbelül 1,5-2 cm magasan. Egy csipet zsemlemorzsával ellenőrizzük, hogy elég forró-e az olaj (ha a morzsa sercegve sül, megfelelő az olaj hőmérséklete). A pogácsákat aranybarnára sütjük, figyelve arra, hogy az olaj ne hűljön ki túlságosan. Ha lehűlne, várjunk egy kicsit a következő adag sütése előtt.

Tálaláskor a pogácsákat burgonyapürével kínáljuk, amelybe a tejföl helyett a félretett káposztalevet keverjük, hogy sós és ízletes legyen. Adjunk hozzá kevés vajat és reszelt sajtot is, hogy még krémesebb legyen.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/lilakaposzta-fasirt/