Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros lencsetál recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 kg lencse
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál hidegen sajtolt olaj
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 fej hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál borsikafű
  • só

Elkészítése

A lencsét 2 órára beáztatjuk. Az olajon megpirítjuk a felszelt hagymát, beletesszük a lecsepegtetett lencsét, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, pár percig lefedve pároljuk. Az apróra vágott répákat is a lencséhez adjuk, megfűszerezzük, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a felszelt paprikát. Készre pároljuk, tálalás előtt a tetejére valamilyen pirított magot szórhatunk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/magyaros-lencsetal/