Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Magyaros palacsintabundában sült cukkinikarikák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kisebb, zsenge cukkini Só 10 dkg liszt a forgatáshoz 2 tojás 6 púpos ek liszt 1,2 dl tej Só Őrölt bors Őrölt pirospaprika Olaj bőven a sütéshez Elkészítése: A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk, kb. 12 mm vastagra felkarikázzuk, meghámozzuk és a magvas közepüket kivágjuk. Én utóbbi műveletre egy kisméretű pogácsa szaggatót […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.07.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kisebb, zsenge cukkini
  • 10 dkg liszt a forgatáshoz
  • 2 tojás
  • 6 púpos ek liszt
  • 1,2 dl tej
  • Őrölt bors
  • Őrölt pirospaprika
  • Olaj bőven a sütéshez


Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk, kb. 12 mm vastagra felkarikázzuk, meghámozzuk és a magvas közepüket kivágjuk. Én utóbbi műveletre egy kisméretű pogácsa szaggatót használtam, így egyetlen mozdulattal szép, szabályos kört tudtam vágni vele.

Besózzuk, majd kicsit hagyjuk állni. Addig előkészítjük a többi hozzávalót. Az olajat feltesszük melegedni.

A forgatáshoz a lisztet egy tányérba szórjuk. A tojásokat egy mélyebb edénybe ütjük, beleszórjuk a sót (1 púpos tk), a borsot (0,5 kk) és a paprikát (1 púpos tk), majd kicsit felverjük.

Hozzáöntjük a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.

A zöldség a sótól levet engedett, azt leöntjük és a karikákat megforgatjuk előbb a lisztben, majd a sűrű masszában. Hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd a forró olajban mindkét oldalukat barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.

[box style=”info”]Sült hasábbal és tejfölös uborkasalátával kiváló ebéd.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is