Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Mángold töltike

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Töltelék: 50 dkg darált hús 1 tk só őrölt bors egy kis fej hagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 egész tojás 1 púpozott tk pirospaprika 1/2 – 3/4 csésze rizs (2 dl-es csészében mérve) 1 csapott kk  majoránna Szaft: 1 közepes hagyma olaj só 1-2 tk pirospaprika víz 1-2 tk liszt( sűrítés céljából) 2-3 babérlevél […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.12.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 tk só
  • őrölt bors
  • egy kis fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • 1 púpozott tk pirospaprika
  • 1/2 – 3/4 csésze rizs (2 dl-es csészében mérve)
  • 1 csapott kk  majoránna

Szaft:

  • 1 közepes hagyma
  • olaj
  • 1-2 tk pirospaprika
  • víz
  • 1-2 tk liszt( sűrítés céljából)
  • 2-3 babérlevél
  • rozmaring

Amire még elengedhetetlenül szükségünk van:

  • mángold levelek( ahány tölteléket szeretnénk)

Elkészítése:

A darált húst sózzuk, borsozzuk, majoránnával és pirospaprikával ízesítjük. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott, vagy apróra vágott fokhagymát.  kb 20 perc alatt, egy kevés sóval félig megfőzzük a rizst, majd a darált húshoz adjuk.

A mángoldot alaposan megmossuk, majd hagyjuk lecsepegni. Kivágjuk a vastagabb szárrészt a levelet végén, épp úgy, mint amikor töltött káposztát készítünk, majd beletesszük a tölteléket.

Közben egy nagyobb fej hagymát megpucolunk és apróra vágjuk. Megpirítjuk egy kevés sóval olajon, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel. Liszttel sűrítjük a szaftját, majd teszünk hozzá még egy kis vizet. Ezt követően bele rendezzük a töltikéket.

A maradék leveleket felvágjuk és közé szórjuk. Teszünk bele babért, megszórjuk rozmaringgal és puhára főzzük.

Melegen tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

[box stlye=”info”]

A mángold leveleket nem ajánlanám előfőzni, mert akkor képlékenyebb, így kicsit nehezebb betölteni, de nem lehetetlen! Ha marad ki töltelék, simán gombóccá formázva tegyük a töltelékek közé! ;)

[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is