Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás rántott karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 4 db tojás
  • finomliszt
  • zsemlemorzsa
  • medvehagyma

Sonkamártáshoz

  • 10 dkg sonka
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál margarin
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 4 dl tejföl
Medvehagymás rántott karfiol kép

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.

A felvert tojásba beleaprítjuk a medvehagymát.

A kihűlt és lecsepegtetett karfiolt beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük.

A sonkamártáshoz lassú tűzön felolvasztjuk a margarint, majd összekeverjük a liszttel, felengedjük tejföllel. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, végül mindezt összekeverjük 2 tojássárgájával és az egészet sűrűre főzzük.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/medvehagymas-rantott-karfiol/