Elkészítése
Hozzávalók:
A burgonyához:
- 8 közepes burgonya
- 6 tojás
- 2 közepes vöröshagyma
- só ízlés szerint
- 4 ek napraforgó olaj
A díszítéshez:
- 10 dkg koktélparadicsom
- 8 fekete olajbogyó
- 3 retek
- 10 szál snidling
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk, kettévágjuk és a belsejét kivájjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük és az olajon kicsit megdinszteljük. A felvert tojást ízlés szerint sózzuk és ráöntjük a hagymára, majd készre sütjük.
A kivájt burgonyák belsejét a kész tojással megtöltjük, kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percig sütjük.
Ízlés szerint dekoráljuk. Koktélparadicsom az orruk, snidling szálak a farkuk és a bajszuk, negyedbe vágott olajbogyó a szemük és retek szeletek a fülük.


