Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Morzsás karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • zsemlemorzsa
  • zsír
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • tejföl
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben előfőzzük.

Eközben egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, ebben pirítjuk meg a zsemlemorzsát.

Egy kisebb tepsit kizsírozunk, az alját megszórjuk a pirított zsemlemorzsával, erre öntjük rá a megfőtt és lecsepegtetett karfiolrózsákat.

Sózzuk, borsozzuk majd rászórjuk a maradék zsemlemorzsát is. Tetejét elkevert tejföllel leöntjük és mehet az előmelegített sütőbe. Pirosodásig sütjük.

Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/morzsas-karfiol/