Elkészítése
Először a tejet felforraljuk a cukorral. Állandó keverés mellett fokozatosan beleszórjuk a búzadarát, és addig kevergetjük, amíg sűrűsödni kezd. Amikor elérte a megfelelő sűrűséget, levesszük a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Miután kicsit kihűlt, hozzáadjuk a narancsok frissen facsart levét és a reszelt héját a tejbegrízhez. Ezt követően a masszát 1/3 és 2/3 arányban két részre osztjuk.
Egy kisebb kuglófformát kiöblítünk hideg vízzel. A forma aljába először beleöntjük a gríz 2/3 világos részét. A maradék 1/3 adaghoz hozzákeverjük a 2 evőkanál kakaóport, majd óvatosan a formában lévő világos rész tetejére öntjük.
Az elkészült kuglófot hűtőszekrénybe helyezzük, és hagyjuk jól lehűlni, hogy szépen megdermedjen.
