Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5 kg brokkoli ízlés szerint olajbogyó 6-8 dl tejföl 0,5 dl tej 125 g mozzarella szeletekre vágva 15-20 dkg reszelt sajt rakiára vágott paradicsom ízlés szerint 100 g zsemlemorzsa 1 dl olaj 1 kk zsír a tepsi kikenéséhez só Elkészítése: A brokkolit megtiszítjuk, rózsáira szedjük, majd sós, forrásban lévő vízben kb 10 percig főzzük, ekkor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
tibor52
Beküldte: 2020.07.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg brokkoli
  • ízlés szerint olajbogyó
  • 6-8 dl tejföl
  • 0,5 dl tej
  • 125 g mozzarella szeletekre vágva
  • 15-20 dkg reszelt sajt
  • rakiára vágott paradicsom ízlés szerint
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj
  • 1 kk zsír a tepsi kikenéséhez


Elkészítése:

A brokkolit megtiszítjuk, rózsáira szedjük, majd sós, forrásban lévő vízben kb 10 percig főzzük, ekkor kivesszük és lecsepegtetjük.

Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és kb 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

Egy kisebb (kb 16*25 cm-es sütőedényt) kizsírozunk, a megpirított zsemlemorzsa felét beleöntjük és megrázogatjuk, hogy mindenhol egyenletesen befedje.

A brokkolitkat rózsáival lefelé belehelyezzük a tepsibe hézagosan, majd rátesszük a szeletelt mozzarellát, ekkor rászórjuk egyenletesen a maradék pirított morzsát.

A tejfölben elkeverjük a tejet, majd ízlés szerint sózzuk és rácsorgatjuk a brokkolira, majd szórunk rá olajbogyót, kitesszük a tetejét karikázott paradicsommal, majd reszelt sajttal jól megszórjuk.

Előmelegített, 200 fokos sütőben kb 18-20 perc alatt készre sütjük.

[box style=”info”]Kiváló egytálételkéntis, ha kockázott baconnel vagy füstölt, főtt tarjával gazdagítjuk, de köretként sült húsok mellé is nagyon finom.

Kevés pirított zsemlemorzsával megszórva a reszelt sajtot, ropogósabbra süthetjük.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
tibor52
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is