Elkészítése
A padlizsánokat a sütőben jól átsütjük, szükség esetén megfordítjuk. Akkor vannak kész, ha behorpadnak, amikor megnyomkodjuk, és a héjuk szinte szenes. Mindegyik padlizsánról lehúzzuk a héjat és levágjuk a szárukat. Ezután lecsepegtetjük és apróra felkockázzuk.
Egy nagyobb hagymát apróra vágunk, megsózzuk egy kicsit, majd egy tálba tesszük a padlizsánt, az apróra vágott hagymát, sót ízlés szerint, egy kevés mustárt, egy tojássárgáját, egy kis citromlevet és nagyon kevés porcukrot, szintén ízlés szerint. Hozzáadjuk az olajat, majd az egészet fakanállal vagy mixerrel kikeverjük, hogy szép fehér és könnyű krémet kapjunk.
Ez az eredeti, finom padlizsánkrém, nem kell bele sem bors, sem pirospaprika. Egyszerű és nagyszerű! Reggelire vagy vacsorára bárki szívesen fogyaszthatja, nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!
