Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Padlizsános gombás szósz tésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán
  • 250 g csiperke gomba (én barna csiperkét használtam)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál citrombors
  • 1 evőkanál citromlé
  • só
  • őrölt fehérbors
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • olaj
  • víz

Elkészítése

Szósz elkészítése

A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, szeletelt gombát és a felkockázott padlizsánt, és együtt pirítjuk. Amikor kissé megpirultak, megsózzuk, így a zöldségek levet engednek. Egy kevés vizet öntünk alá, majd belekeverjük a citromlevet, a citromborsot és a fűszereket.

Krémesítés

Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a tejszín nagy részét, a maradék fél decilitert pedig elkeverjük a keményítővel. Ha a tejszínes szósz forrni kezd, beleöntjük a keményítős keveréket is, majd egy forralás után levesszük a tűzről.

Tálalás

A szószt forró, sós vízben kifőzött tésztával tálaljuk. 500 g tészta kísérőjeként pont elegendő.

Tipp

A szószt feldobhatjuk bazsalikommal vagy oregánóval, a tetejére pedig bármilyen sajt kerülhet: reszelt parmezán, gouda vagy feta is remekül illik hozzá. Ha tartalmasabb változatot szeretnénk, adhatunk hozzá friss spenótlevelet is a főzés végén.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/padlizsanos-gombas-szosz-tesztaval/