Szósz elkészítése
A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, szeletelt gombát és a felkockázott padlizsánt, és együtt pirítjuk. Amikor kissé megpirultak, megsózzuk, így a zöldségek levet engednek. Egy kevés vizet öntünk alá, majd belekeverjük a citromlevet, a citromborsot és a fűszereket.
Krémesítés
Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a tejszín nagy részét, a maradék fél decilitert pedig elkeverjük a keményítővel. Ha a tejszínes szósz forrni kezd, beleöntjük a keményítős keveréket is, majd egy forralás után levesszük a tűzről.
Tálalás
A szószt forró, sós vízben kifőzött tésztával tálaljuk. 500 g tészta kísérőjeként pont elegendő.
Tipp
A szószt feldobhatjuk bazsalikommal vagy oregánóval, a tetejére pedig bármilyen sajt kerülhet: reszelt parmezán, gouda vagy feta is remekül illik hozzá. Ha tartalmasabb változatot szeretnénk, adhatunk hozzá friss spenótlevelet is a főzés végén.