Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pagodakarfiol torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db kisebb pagodakarfiol
  • 7 szelet bacon

A forma kikenéséhez

  • vaj
  • zabpehely (nálam gm)
  • 10 dkg sajt
  • só

A besamell mártáshoz

  • 10 dkg vaj
  • 1 liter tej
  • 2 ek (rizs)liszt
  • só

Elkészítése

Egy piteformát kivajazunk és GM zabpehellyel vagy GM morzsával megszórunk.

A karfiolt rózsáira szedjük és kb 5 percig főzzük enyhén sós vízben. A karfiol maradjon roppanós, ne főzzük túl!

A mártáshoz a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a rizslisztet, készítsünk világos rántást, majd öntsük fel a forró tejjel, sóval ízesítsük és forraljuk be. N nem kell, hogy túl sűrű legyen a mártás, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is.

A karfiolrózsákat rakosgassuk a vajazott-GM morzsával szórt formába, öntsük le a mártással, a tetejére tegyük a felgöngyölt bacon szeleteket.

Előmelegített 190-200 fokos sütőben, kb 30 perc alatt süssük készre. Azonnal szervírozható.

Ha valaki nem követ gluténmentes diétát, akkor használjon normál morzsát és lisztet nyugodtan.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/pagodakarfiol-torta/