Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pankó morzsában sült karfiol francia salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol (kb 60 dkg)
  • 3 tojás
  • 15 dkg pankó morzsa
  • 4 evőkanál finomliszt
  • köménymag
  • só
  • bors

A salátához

  • 1 doboz csemege kukorica
  • 1 doboz zöldborsó bébi répával
  • 1 db savanykás alma kockára vágva
  • 4 db csemege uborka szintén kockára vágva
  • 20 dkg vegán majonéz
  • 2 evőkanál vegán tejföl
  • 0,5 db citrom leve
  • bors
  • csipet só

Elkészítése

A karfiol rózsákat bő, sós, borsos, köménymagos vízben kb 3/4-ig megfőzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.

A tojásokat villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. A karfiolt szintén megsózzuk, borsozzuk.

A szokásos módon bepanírozzuk lisztbe, felvert tojásba ,majd végül pankó morzsába a karfiol rózsákat és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük és hagyjuk lecsepegni.

A salátához a hozzávalók (a konzerveket lecsepegtetve) egy tálába rakjuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel, a citromlével, ízesítjük sóval, borssal és salátára öntjük és jól összekeverjük.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/panko-morzsaban-sult-karfiol-francia-salataval/