Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Paradicsom chutney

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 ek ghí vagy kókuszzsír 1/4 tk fekete mustármag 1/4 tk római kömény 1 kis rúd fahéj 2 szárított, tört chili 1/4 tk kurkuma 2 pohár friss, érett, kemény paradicsom 1/3 csésze teljes értékű nádcukor 1/4 csésze mazsola 1/4 tk só Elkészítése: A paradicsomok csumájánál X alakban vágj bele késsel, majd forró vízbe mártjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vitai Kati
Beküldte: 2017.07.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 ek ghí vagy kókuszzsír
  • 1/4 tk fekete mustármag
  • 1/4 tk római kömény
  • 1 kis rúd fahéj
  • 2 szárított, tört chili
  • 1/4 tk kurkuma
  • 2 pohár friss, érett, kemény paradicsom
  • 1/3 csésze teljes értékű nádcukor
  • 1/4 csésze mazsola
  • 1/4 tk só


Elkészítése:

A paradicsomok csumájánál X alakban vágj bele késsel, majd forró vízbe mártjuk, kiszedjük, meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.

A ghít vagy olajat közepes lángon felhevítjük. A forró zsiradékban kipattogtatjuk a fekete mustármagot, majd hozzáadjuk a római köményt, fahéjat. Amikor a fahéj sötétedik, add hozzá a chilit, kurkumát és a paradicsomokat. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzd 10 percig.

Ekkor hozzáadjuk a mazsolát, sót és a cukrot. 5 percig főzve hígabb csatnit kapsz. Ha sűrűbbre szeretnéd, akkor 15 percig főzd.

Tálalhatod pakorával, melegen vagy hidegen is. Hűben tárolható néhány napig.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Indiai Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vitai Kati
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is