Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Paradicsomos-bazsalikomos burgonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 7 nagyobb burgonya 40 dkg paradicsom 10-15 dkg félkemény sajt só őrölt bors friss bazsalikom levelek 3-4 ek kacsazsír (vagy étolaj) Elkészítése: A burgonyákat sós vízben félpuhára főzzük, majd a héját lehúzzuk, hosszában kettévágjuk és a zsírral vastagon kikent tepsire sorakoztatjuk. Ha billegnek, egy késsel pici talpat vághatunk rájuk. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
pontycomb
Beküldte: 2017.08.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 7 nagyobb burgonya
  • 40 dkg paradicsom
  • 10-15 dkg félkemény sajt
  • őrölt bors
  • friss bazsalikom levelek
  • 3-4 ek kacsazsír (vagy étolaj)


Elkészítése:

A burgonyákat sós vízben félpuhára főzzük, majd a héját lehúzzuk, hosszában kettévágjuk és a zsírral vastagon kikent tepsire sorakoztatjuk. Ha billegnek, egy késsel pici talpat vághatunk rájuk.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A paradicsomokat vastag karikákra vágjuk.

A főtt krumlikra ráteszünk néhány friss bazsalikom levelet, majd arra helyezzük a paradicsom karikákat, legfelülre ízlés szerint a sajtot is rátesszük. Lehet reszelve, vagy így, ahogyan én készítettem felcsíkozva is, mert szépen díszíti!

Picit megsózzuk, frissen borsot tekerünk rá és betesszük a sütőbe, nagyjából 30-35 perc alatt (légkeveréssel) szép világosra sütjük.

Még forrón sült húsételekhez, de akár önmagában tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is