Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet, a sót, a vajat, a tojást és a vizet összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléket előkészítjük.
Töltelék készítése
A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, és kevés olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd együtt pároljuk, amíg a padlizsán félig megpuhul. Sóval és borssal ízesítjük.
Összeállítás és sütés
A pihentetett tésztát kinyújtjuk, és kivajazott piteformába nyomkodjuk. Rákanalazzuk a padlizsános tölteléket, majd a felvert tojást a reszelt sajttal elkeverve ráöntjük. A koktélparadicsomokat félbevágva a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük, amíg a tészta aranybarnára sül, a sajt pedig szépen megpirul.
Tipp
Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a tojásos-sajtos keverékhez adhatunk egy kevés tejszínt is. Friss bazsalikommal megszórva tálalva még mediterránabb lesz az étel.
