Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Paradicsomos padlizsános pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a paradicsomos padlizsános pite egy könnyed, mégis tartalmas fogás, amelyet ebédre vagy vacsorára is tálalhatunk. A ropogós vajas tészta, a szaftos padlizsán és a friss paradicsomok együtt igazán mediterrán hangulatot idéznek.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.02.

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a sót, a vajat, a tojást és a vizet összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléket előkészítjük.

Töltelék készítése

A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, és kevés olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd együtt pároljuk, amíg a padlizsán félig megpuhul. Sóval és borssal ízesítjük.

Összeállítás és sütés

A pihentetett tésztát kinyújtjuk, és kivajazott piteformába nyomkodjuk. Rákanalazzuk a padlizsános tölteléket, majd a felvert tojást a reszelt sajttal elkeverve ráöntjük. A koktélparadicsomokat félbevágva a tetejére szórjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük, amíg a tészta aranybarnára sül, a sajt pedig szépen megpirul.

Tipp

Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a tojásos-sajtos keverékhez adhatunk egy kevés tejszínt is. Friss bazsalikommal megszórva tálalva még mediterránabb lesz az étel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Török Évszak: Ősz Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is