Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos padlizsános pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás (felverve)
  • 1-2 evőkanál víz

Töltelékhez

  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 marék reszelt sajt
  • 2 marék koktél paradicsom
  • só
  • bors

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a sót, a vajat, a tojást és a vizet összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléket előkészítjük.

Töltelék készítése

A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, és kevés olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd együtt pároljuk, amíg a padlizsán félig megpuhul. Sóval és borssal ízesítjük.

Összeállítás és sütés

A pihentetett tésztát kinyújtjuk, és kivajazott piteformába nyomkodjuk. Rákanalazzuk a padlizsános tölteléket, majd a felvert tojást a reszelt sajttal elkeverve ráöntjük. A koktélparadicsomokat félbevágva a tetejére szórjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük, amíg a tészta aranybarnára sül, a sajt pedig szépen megpirul.

Tipp

Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a tojásos-sajtos keverékhez adhatunk egy kevés tejszínt is. Friss bazsalikommal megszórva tálalva még mediterránabb lesz az étel.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/paradicsomos-padlizsanos-pite/