Hozzávalók 4 főre:
- 1 nagy főtt krumpli
- 10 dkg húsos szalonna
- 10 dkg füstölt sonka
- 1 nagy hagyma
- 1 nagy paprika
- 8 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- Só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A szalonnát felcsíkozzuk, egy nagy serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a zsírját
Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a durvára vágott hagymát és a felkockázott sonkát, paprikát és krumplit.
Addig pirítjuk így együtt kevergetve, míg a hagyma üveges lesz, a sonka és a krumpli pedig itt-ott megpirul.
Közben a tojásokat elhabarjuk egy nagyon kis sóval (a szalonna és a sonka is sós!), szép adag borssal és egy csipet pirospaprikával.
A serpenyőbe öntjük, közepesre vesszük a lángot és időnként megkeverve ízlés szerinti állagúra sütjük.
Tálaláskor megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.