Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Parmezános brokkoli fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli (citromos vízben puhára párolva)
  • 3 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál parmezán
  • zsemlemorzsa
  • 1 szál újhagyma
  • só
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma (préselve)

Elkészítése

Brokkoli előkészítése

A brokkolit citromos, forró vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. Ezután késsel apróra vágjuk, hogy jól elkeverhető legyen a masszában.

Massza összeállítása

A feldarabolt brokkolihoz hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a reszelt parmezánt, az apróra vágott zöldhagymát és a préselt fokhagymát. Sóval és őrölt borssal fűszerezzük, majd annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy jól formálható, de ne túl kemény állagú masszát kapjunk.

Formázás és sütés

Egy kb. 8 cm-es pogácsaszaggató segítségével fasírtokat formázunk a masszából, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A tetejüket megszórjuk egy kevés parmezánnal, és ízlés szerint aszalt paradicsommal is díszíthetjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben 12–15 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.

Tálalás

A fasírtokat azon melegében tálaljuk, például burgonyapürével vagy friss salátával.

Tipp

Ha még ízletesebb változatot szeretnénk, a masszába keverhetünk apróra vágott petrezselymet vagy kaprot. A fasírtokat süthetjük serpenyőben kevés olajon is, de sütőben készítve könnyebb és ropogósabb lesz.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/parmezanos-brokkoli-fasirt/