A rizst néhány evőkanál olajon megpirítom. Amikor már nem tapad az edény aljára, hozzáöntöm a dupla mennyiségű forró vizet. Felforralom, sózom, és amikor újra forr, takarékra állítom a hőfokot. Lefedve, gyakran kavargatva addig párolom, amíg teljesen puha lesz.
A cukkiniket vékonyan meghámozom és karikákra vágom. Néhány evőkanál olajon addig sütöm, amíg kicsit megpirulnak. Amikor majdnem kész, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet. Sóval, ételízesítővel, és ízlés szerint borssal, piros arannyal vagy paprikakrémmel ízesítem. Aki szereti, tehet hozzá hagymát, metélőhagymát vagy fokhagymát is, de ezek nélkül is remekül ízlik, így az epe- és májbetegek számára is megfelelő.
A cukkiniket a rizzsel kínálom. Ez az étel vegetáriánusok számára is ideális.