Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Patiszonropogós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes patiszon
  • 1 db nyers tojás
  • 1 db főtt tojás liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • só
  • bors
  • vegeta


Elkészítése:

A patiszont meghámozzuk, kimagozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.

Leszűrjük botmixerrel pépesítjük ízlés szerint ízesítjük.

A tojásokat is beleforgatjuk a főttet apróra vágjuk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy evőkanállal apró galuskákat tudjunk szaggatni.

Forró olajban kisütjük és még melegen reszelt sajttal megszórjuk.

[box style=”info”]Önálló ételként vagy köretnek is tálalhatjuk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/husmentes/patiszonropogos/