Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Petrezselymes lapcsánka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
  • 6 púpos ek liszt
  • 1 tk só
  • pici bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj, a sütéshez


Elkészítése:

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük.

Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyem levelét, a lisztet, a sót, borsot, és belezúzzuk a megtisztított fokhagymát.

Alaposan összeforgatjuk.

Egy serpenyőben felhevítünk 4 ek olajat, és egy kanállal merünk kis adagokat a masszából, a kanál domború oldalával szépen elsimítjuk. (Ha sütés közben fogy az olaj, 1-1 kanállal pótolhatjuk.)

Mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük.

Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

[box style=”info”]Kínálhatjuk friss zöldségekkel vagy egyszerűen fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal a tetején.[/box]

https://receptneked.wps.hu/husmentes/petrezselymes-lapcsanka/