Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 tojás
- 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
- 6 púpos ek liszt
- 1 tk só
- pici bors
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj, a sütéshez
Elkészítése:
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük.
Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyem levelét, a lisztet, a sót, borsot, és belezúzzuk a megtisztított fokhagymát.
Alaposan összeforgatjuk.
Egy serpenyőben felhevítünk 4 ek olajat, és egy kanállal merünk kis adagokat a masszából, a kanál domború oldalával szépen elsimítjuk. (Ha sütés közben fogy az olaj, 1-1 kanállal pótolhatjuk.)
Mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük.
Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
[box style=”info”]Kínálhatjuk friss zöldségekkel vagy egyszerűen fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal a tetején.[/box]