Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Petrezselymes-tejszínes karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 1 db citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 dl húsleves
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • só

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük. 2l vizet forralunk, sózzuk és a citromlével ízesítjük, majd 2 percig főzzük benne a karfiolt, majd jeges vízben lehűtjük. A húslevest a tejszínnel felforraljuk, sóval és borssal ízesítjük. A petrezselymet finomra vágjuk. Mikor felforrt a leves a tejszínnel, hozzáadjuk a karfiolt is( addig főzzük, míg meg nem fő teljesen a karfiol). Megszórjuk a petrezselyemmel, és a tűzről lehúzva darabokban hozzáadjuk a vajat.

Kiváló köretnek és vegetáriánusoknak is.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/petrezselymes-tejszines-karfiol/