Elkészítése
Meghámozzuk vékonyan az édesburgonyát. Hosszában félbe vágjuk, kivájjuk a közepét úgy, hogy tölthető csónakot kapjunk a végére.
A hagymát felaprítjuk és kevés felforrósított olajon világosra pirítjuk.
A darált húst (kuktában) 1 ek olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd adunk hozzá 2 ek vizet, lezárjuk és
10 perc alatt készre főzzük.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A töltelékhez a pirított húshoz hozzáadjuk a pirított hagymát, a batáta kivájt, apróra vágott közepét, a tojást és a zsemlemorzsát, majd az egészet jól összekeverjük.
Egy kb 28*20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, hosszabb széleket hagyunk, hogy kupolásan vissza tudjuk hajtani.
Beletesszük a batátákat, megszórjuk fűszersóval és megtöltjük púposan a töltelékkel. Összekeverjük az öntet hozzávalóit és rákenjük a töltelék tetejére.
A sütőpapírból kupolát formázunk, ráhajtjuk a batátákra és összetűzzük a tetején.
Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb 1 órán át sütjük.
A salátához a póréhagymát vékonyan felszeleteljük. A tisztított almát lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd a megsült batátákkal tálaljuk.








