Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykahússal töltött batáta, joghurtos céklasalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg édesburgonya
  • 25 dkg darált pulykacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás

Öntet

  • 200 gramm medvehagymás krémsajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • sültkrumpli fűszersó
  • 5 szál petrezselyemzöld
  • só
  • őrölt fehérbors

Salátához

  • 6 evőkanál aprított ecetes cékla
  • 2 darab reszelt alma
  • 10 cm hosszú póréhagyma
  • tormakrém
  • 2 dl joghurt
  • 1 csomag salátafűszer

Elkészítése

Meghámozzuk vékonyan az édesburgonyát. Hosszában félbe vágjuk, kivájjuk a közepét úgy, hogy tölthető csónakot kapjunk a végére.

A hagymát felaprítjuk és kevés felforrósított olajon világosra pirítjuk.

A darált húst (kuktában) 1 ek olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd adunk hozzá 2 ek vizet, lezárjuk és

10 perc alatt készre főzzük.

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.

A töltelékhez a pirított húshoz hozzáadjuk a pirított hagymát, a batáta kivájt, apróra vágott közepét, a tojást és a zsemlemorzsát, majd az egészet jól összekeverjük.

Egy kb 28*20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, hosszabb széleket hagyunk, hogy kupolásan vissza tudjuk hajtani.

Beletesszük a batátákat, megszórjuk fűszersóval és megtöltjük púposan a töltelékkel. Összekeverjük az öntet hozzávalóit és rákenjük a töltelék tetejére.

A sütőpapírból kupolát formázunk, ráhajtjuk a batátákra és összetűzzük a tetején.

Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb 1 órán át sütjük.

A salátához a póréhagymát vékonyan felszeleteljük. A tisztított almát lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd a megsült batátákkal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/pulykahussal-toltott-batata-joghurtos-ceklasalataval/