Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Rántott gombafejek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg csiperke gomba só frissen őrölt bors liszt tojás zsemlemorzsa bő olaj a sütéshez Elkészítése: A gombákat megtisztítjuk. Mosni nem kell, mert spóralemezei megtelnek vízzel, és a panírozás körülményesebb lesz. A tönköket levágjuk, melyekből salátát készíthetünk. A gombafejeket enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rájuk. Mérettől függően 3-4 gombát panírozunk személyenként. A panírozást a megszokott […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.06.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csiperke gomba
  • frissen őrölt bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • bő olaj a sütéshez


Elkészítése:

A gombákat megtisztítjuk. Mosni nem kell, mert spóralemezei megtelnek vízzel, és a panírozás körülményesebb lesz. A tönköket levágjuk, melyekből salátát készíthetünk. A gombafejeket enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rájuk.

Mérettől függően 3-4 gombát panírozunk személyenként.

A panírozást a megszokott módon végezzük. Először lisztbe, majd enyhén felvert, kicsit megsózott tojásba, legvégén zsemlemorzsába (prézli) forgatjuk. A panírozást meg is ismételhetjük, így vastagabb kérget kapunk.

Forró olajban sütjük ki, így nem ázik el a sült gomba, hanem ropogós kéreg képződik rajta.

Krumplipürét, zöldséges, vagy párolt rizst ajánlok köretként, és tartármártás is illik hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is