Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott gombafejek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csiperke gomba
  • só
  • frissen őrölt bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • bő olaj a sütéshez


Elkészítése:

A gombákat megtisztítjuk. Mosni nem kell, mert spóralemezei megtelnek vízzel, és a panírozás körülményesebb lesz. A tönköket levágjuk, melyekből salátát készíthetünk. A gombafejeket enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rájuk.

Mérettől függően 3-4 gombát panírozunk személyenként.

A panírozást a megszokott módon végezzük. Először lisztbe, majd enyhén felvert, kicsit megsózott tojásba, legvégén zsemlemorzsába (prézli) forgatjuk. A panírozást meg is ismételhetjük, így vastagabb kérget kapunk.

Forró olajban sütjük ki, így nem ázik el a sült gomba, hanem ropogós kéreg képződik rajta.

Krumplipürét, zöldséges, vagy párolt rizst ajánlok köretként, és tartármártás is illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/rantott-gombafejek-3/