Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Rántott karalábékorongok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 kisebb, zsenge karalábé Só 10 dkg liszt 2 tojás 6-7 dkg zsemlemorzsa Olaj bőven a sütéshez Elkészítése: A karalábékat alaposan megtisztítjuk, a héját levágjuk. Előfőzni nem szükséges. A zöldséget kb. 4-5 mm vastag karikákra vágjuk. Meghintjük sóval, hagyjuk kb. fél órát állni. Addig előkészítjük a három edénykét a panírozáshoz. Az egyikbe lisztet szórjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.07.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 kisebb, zsenge karalábé
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 6-7 dkg zsemlemorzsa
  • Olaj bőven a sütéshez


Elkészítése:

A karalábékat alaposan megtisztítjuk, a héját levágjuk. Előfőzni nem szükséges.

A zöldséget kb. 4-5 mm vastag karikákra vágjuk. Meghintjük sóval, hagyjuk kb. fél órát állni.

Addig előkészítjük a három edénykét a panírozáshoz.

Az egyikbe lisztet szórjuk, a következőbe a tojásokat verjük fel egy villával és a harmadikba a zsemlemorzsát öntjük.

A karalábéról leöntjük a sótól eresztett levet, majd a liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk.

Olajat forrósítunk és pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

[box style=”info”]Zsenge karalábék csücsülnek a kertben, vétek lett volna nem kihasználni. Lett belőle egy finom vacsora egy kis sült hasáb és némi zöldség, fokhagymás mártogatós társaságában.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is