Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Rántott karfiol

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagyobb karfiol rózsáira szedve só bors fokhagyma granulátum nagy szemű tengeri só szárított, reszelt citromhéj morzsolt kakukkfű csili liszt 5 tojás zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítése: Enyhén ecetes, sós, forró vízben a karfiolt blansírozzuk 5 percig. Ennél tovább nem szabad, mert elveszti roppanósságát! A karfiolt tésztaszűrőbe szedjük a vízből, hogy jól lecsepegjen. Én […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb karfiol rózsáira szedve
  • bors
  • fokhagyma granulátum
  • nagy szemű tengeri só
  • szárított, reszelt citromhéj
  • morzsolt kakukkfű
  • csili
  • liszt
  • 5 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

Enyhén ecetes, sós, forró vízben a karfiolt blansírozzuk 5 percig. Ennél tovább nem szabad, mert elveszti roppanósságát! A karfiolt tésztaszűrőbe szedjük a vízből, hogy jól lecsepegjen.

Én fűszermalommal szoktam ízesíteni, amiben só, fekete bors, reszelt, szárított citromhéj, morzsolt kakukkfű, fokhagyma granulátum, és csili keveréke van. Saját összeállításom, sok ételhez használom. Ha ezek nincsenek, lehet kevés fokhagymaporral, sóval, őrölt borssal ízesíteni.

Ezután lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolrózsákat. Papírtörlőre, vagy levesszűrőbe szedjük, így a felesleges olaj a szűrő alá tett edénybe csepeg. Tartármártással tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is