Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott karfiol majonézes krumplival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 főre

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • só

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

A körethez

  • 1 kg burgonya
  • 3 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • só
  • 2 evőkanál mustár
  • porcukor
  • citromlé
  • őrölt fehérbors
  • só
  • 1 csomag újhagyma

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és kockákra vagy karikákra vágjuk és szintén hagyjuk hűlni. A hagymát vékonyan felkarikázzuk.

A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehér borssal. Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a hagymát, majd a hűtőbe tesszük egy órára.

A karfiolt a szokásos módon bepanírozzuk, bő olajban kisütjük. A karfiolt a majonézes burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/husmentes/rantott-karfiol-majonezes-krumplival/