Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Rántott karfiol ropogós bundában

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 karfiol 3-4 tojás 1 csésze liszt 2 csésze kukoricapehely morzsásra törve olaj a sütéshez 1 mk só őrölt fekete bors Előfőzéshez: kb. 0,5 l hideg víz 1 kk só / ételízesítő Elkészítése: Egy fazékba hideg vizet teszünk, megsózzuk. A karfiolt a tisztítást követően rózsáira szedjük, majd a forró, sós vízbe téve előfőzzük (kb. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.05.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 3-4 tojás
  • 1 csésze liszt
  • 2 csésze kukoricapehely morzsásra törve
  • olaj a sütéshez
  • 1 mk só
  • őrölt fekete bors

Előfőzéshez:

  • kb. 0,5 l hideg víz
  • 1 kk só / ételízesítő


Elkészítése:

Egy fazékba hideg vizet teszünk, megsózzuk. A karfiolt a tisztítást követően rózsáira szedjük, majd a forró, sós vízbe téve előfőzzük (kb. 5-10 perc).

Az előfőzést követően azonnal leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, így megállítjuk a főzési folyamatot.

Amint kellően lehűltek a karfiolrózsák, neki is állhatunk a panírozásnak. Tulajdonképpen minden a hagyományos módon zajlik (előbb lisztbe, majd tojásba forgatjuk a karfiolt), de a végén zsemlemorzsa helyett az összetört kukoricapelyhet használjuk, ettől lesz másabb, mint a megszokott, klasszikus rántott karfiol.

Mindenkinek sok sikert, és jó étvágyat kívánok 🙂

[box style=”info”]Természetesen lehet hozzá mártogatósokat kínálni, vagy készíteni mellé köretet, pl.zöldséges rizst, vagy petrezselymes burgonyát, krumplipürét ajánlok hozzá.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is