Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Rántott padlizsán-tejfölös uborkasalátával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát besózzuk. Hagyjuk állni 15-20 percig, amíg levet ereszt. A szeleteket papírtörlővel leitatjuk, majd lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. A zsemlemorzsát szezámmaggal elkeverhetjük a ropogósabb textúra érdekében. A bepanírozott padlizsánszeleteket forró olajban aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Az uborkasalátához az uborkát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.04.18.

Hozzávalók

A panírozáshoz

A salátához

Elkészítése

A padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát besózzuk. Hagyjuk állni 15-20 percig, amíg levet ereszt. A szeleteket papírtörlővel leitatjuk, majd lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. A zsemlemorzsát szezámmaggal elkeverhetjük a ropogósabb textúra érdekében.

A bepanírozott padlizsánszeleteket forró olajban aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Az uborkasalátához az uborkát meghámozzuk és legyaluljuk. Besózzuk, majd 10-15 perc elteltével kinyomkodjuk belőle a sós levet. Egy tálba tesszük az uborkát, hozzáadjuk a vizet, az ecetet, a cukrot, a sót, a tejfölt, az összezúzott fokhagymát és egy csipet pirospaprikát. Az egészet alaposan összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

A rántott padlizsánt az uborkasalátával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is