Elkészítése
A padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát besózzuk. Hagyjuk állni 15-20 percig, amíg levet ereszt. A szeleteket papírtörlővel leitatjuk, majd lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. A zsemlemorzsát szezámmaggal elkeverhetjük a ropogósabb textúra érdekében.
A bepanírozott padlizsánszeleteket forró olajban aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
Az uborkasalátához az uborkát meghámozzuk és legyaluljuk. Besózzuk, majd 10-15 perc elteltével kinyomkodjuk belőle a sós levet. Egy tálba tesszük az uborkát, hozzáadjuk a vizet, az ecetet, a cukrot, a sót, a tejfölt, az összezúzott fokhagymát és egy csipet pirospaprikát. Az egészet alaposan összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A rántott padlizsánt az uborkasalátával tálaljuk.
