Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott padlizsán-tejfölös uborkasalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán

A panírozáshoz

  • 2 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál szezámmag
  • olaj (a sütéshez )

A salátához

  • 2 db uborka
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt pirospaprika

Elkészítése

A padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát besózzuk. Hagyjuk állni 15-20 percig, amíg levet ereszt. A szeleteket papírtörlővel leitatjuk, majd lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. A zsemlemorzsát szezámmaggal elkeverhetjük a ropogósabb textúra érdekében.

A bepanírozott padlizsánszeleteket forró olajban aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Az uborkasalátához az uborkát meghámozzuk és legyaluljuk. Besózzuk, majd 10-15 perc elteltével kinyomkodjuk belőle a sós levet. Egy tálba tesszük az uborkát, hozzáadjuk a vizet, az ecetet, a cukrot, a sót, a tejfölt, az összezúzott fokhagymát és egy csipet pirospaprikát. Az egészet alaposan összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

A rántott padlizsánt az uborkasalátával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/rantott-padlizsan-tejfolos-uborkasalataval/