Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott sajtos zeller recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagyobb fej zeller
  • só
  • finomliszt
  • 1 db tojás
  • reszelt sajt
  • zsemlemorzsa
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A zellert meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben közepes puhára főzzük (kb. 10-15 perc). Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, mert sütéskor könnyen széteshet. A megfőtt zellert kivesszük a vízből, és hagyjuk kicsit hűlni.

A karikákat enyhén megsózzuk, majd klasszikus panírozást végzünk: először lisztbe forgatjuk, majd a reszelt sajttal elkevert felvert tojásba, végül zsemlemorzsába.

Egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat. A bepanírozott zellerkarikákat az olajba tesszük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük (kb. 2-3 perc oldalanként).

A kisült zellereket papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/rantott-sajtos-zeller/