Hozzávalók:
- 1 kg zsenge tök
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 4 dl olaj
- só ízlés szerint
Salátához:
- 50 dkg mirelit franciasaláta alap
- 3 csemege uborka
- 850 g tejföl
- 5 ek majonéz
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk és 1,5 cm-es karikákra vágjuk, a magját kivájjuk.
Sózzuk és 10 percig így hagyjuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk róla a zsiradékot.
A saláta alapot megfőzzük, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a kockázott csemege uborkát, tejfölt, majonézt, sót ízlés szerint. Óvatosan összekeverjük.
A kész salátát a rántott tökkel tálaljuk.