Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Rántott tök mártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A nagyobb tököt lereszeljük, ízlés szerint fűszerezzük, 10-15 percig állni hagyjuk, míg levet ereszt. Ezután beletesszük a tojást és kb 8 ek lisztet (Lehet lágyabbra vagy sűrűbbre is csinálni). Jól összekeverjük, pogácsákat készítünk belőle és forró olajban kisütjük. (Sütés után száraz kenyérre tesszük, ami kicsit felszívja a felesleges olajat.) Mártás: A kisebb tököt lereszeljük (a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A nagyobb tököt lereszeljük, ízlés szerint fűszerezzük, 10-15 percig állni hagyjuk, míg levet ereszt. Ezután beletesszük a tojást és kb 8 ek lisztet (Lehet lágyabbra vagy sűrűbbre is csinálni). Jól összekeverjük, pogácsákat készítünk belőle és forró olajban kisütjük. (Sütés után száraz kenyérre tesszük, ami kicsit felszívja a felesleges olajat.)

Mártás:

A kisebb tököt lereszeljük (a reszelő legnagyobb fokán). Fazékba tesszük, majd annyi vízzel, ami ellepi kb 10 percig főzzük. Ez alatt egy kisebb hagymát apróra kockázunk, forró olajban üvegesre pirítjuk, majd beletesszük ízlés szerint a sót, borsot, pirospaprikát. Ezt ráöntjük a megfőtt tökre, 1-2 percig még forraljuk, majd ráöntjük az előzőleg 2 ek liszttel elkevert tejfölt. Újraforrásig főzzük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is